Stikkord: Aug 2016

Denne gir deg maks kjøregodtgjørelse

Har du krav på kjøregodtgjørelse? La en elektronisk kjørebok gjøre jobben for deg.

Fakta

Elektronisk kjørebok

  • Automatisk registrering av turer og bomstasjoner
  • Ingen installasjon nødvendig
  • Revisorgodkjente rapporter

Del artikkelen:

Bruker du din private bil i jobbsammenheng, må dette føres gjennom en kjørebok for at du skal motta kjøregodtgjørelse. I tillegg må alt være i henhold til skattemyndighetenes regler. Når dette føres manuelt, gjerne etter hukommelsen, vil det ofte oppstå feil. Dessuten tar det tid. Tid du gjerne skulle ha brukt på noe helt annet.

Hadde det ikke vært deilig om alt dette mer eller mindre gikk av seg selv? Jostein Ludvigsen er partneransvarlig i teknologiselskapet Autogear AS. Selskapet har brukt 7000 timer på å utvikle Autogear® Air – en skybasert kjørebok som gjør jobben for deg. Den «skriver seg selv».

Fra bil til nettsky til logg

P3221764_web_andalsnesLudvigsen forklarer at det sitter et spesialtilpasset SIM-kort fra Telenor i den elektroniske kjøreboken, et såkalt M2M-kort (machine to machine).

– Det er blant annet denne som sørger for at dataen som registreres når du kjører bil, blir lastet opp i nettskyen, sier Ludvigsen.

Den elektroniske kjøreboken fungerer som en abonnementstjeneste uten bindingstid, og sørger for at du som er avhengig av kjøretøy i arbeidstiden får nøyaktig den godtgjørelsen du har krav på. 

– Kundene våre er alt fra store og små bedrifter til selvstendig næringsdrivende. Fordelene med en elektronisk kjørebok er uansett de samme, sier Ludvigsen.

Jostein-1

Kjøregodtgjørelse på cruisecontrol: Jostein Ludvigsen, partneransvarlig i Autogear AS.

 

«Plug and play»

Den elektroniske kjøreboken er enkel å installere. Den krever ingen montering, og kan kobles rett i bilens diagnoseport (OBD-2), eller plugges i sigarett-tenneren på eldre bilmodeller og kjøretøy.AutoGear-Air-2

– Kjøreboken er klar så fort du har koblet den til. Loggen sendes direkte til Autogear-kontoen din via SIM-kortet fra Telenor. Og når du kommer hjem kan du koble deg på nett og sjekke, redigere og dele loggen, sier Ludvigsen.

Det er også mulig med konvertering til PDF og Excel.

– Loggen kan du for eksempel dele med regnskapsføreren din, som da kan gå direkte inn på kjøreboken og hente ut den dataen de trenger, sier Ludvigsen.
Kjøreboken kan også enkelt plugges inn i andre biler hvis du må bytte mellom ulike kjøretøy i løpet av en måned.

Du trenger ikke kjøre langt

Hvem har vel ikke tatt en tur innom butikken, posten, hentet varer eller kjørt til kundemøte i jobbsammenheng? Og turene var korte. Faktisk såpass korte at du ikke engang har vurdert å anskaffe en elektronisk kjørebok. Men mange bekker små, gjør en stor Å.

– Du skal kjøre veldig lite for at det ikke skal lønne seg med en elektronisk kjørebok, sier partneransvarlig.

Bruker du for eksempel din private bil i jobbsammenheng i overkant av 10 mil i måneden, bør du gå til anskaffelse av en elektronisk kjørebok.

– I tillegg er det mange som glemmer det man legger ut for bompengepasseringer. Kjøreboken loggfører alle disse automatisk, sier Ludvigsen.

Da selskapet ble opprettet i 2002 var målet det samme som i dag – å levere et produkt som gjør det så enkelt og behagelig som mulig for kunden.

– Vårt mål er å automatisere så mye som mulig slik at alt kan gå av seg selv, og at vi leverer et produkt som gjør hverdagen enklere og sikrere for de som benytter kjøretøy i arbeid, avslutter Ludvigsen.

 

Les mer om Autogear

Fakta

Elektronisk kjørebok

  • Automatisk registrering av turer og bomstasjoner
  • Ingen installasjon nødvendig
  • Revisorgodkjente rapporter