Del artikkelen:

En undersøkelse gjennomført av Norstat avdekker at over halvparten av alle som får ny mobil av arbeidsgiver, velger å beholde den gamle. Hele 74 prosent av befolkningen har én eller flere mobiltelefoner liggende hjemme som de ikke bruker. Likevel sier 94 prosent at de kan tenke seg å resirkulere sine gamle mobiltelefoner for å bidra til et bedre miljø.

Som Telenorkunde har du flere muligheter for å resirkulere gamle mobiler. En av dem hjelper barn og unge.

Norges største miljødugnad

I 2011 inngikk Telenor en avtale med Norges Idrettsforbund som gjør at idrettslag for barn og unge kan tjene penger på å samle inn brukte mobiltelefoner. Dette er både et miljøtiltak og en inntektskilde for unge idrettslag med svært begrensete midler. Idrettslagene tjener 35 kroner per mobiltelefon de samler inn, og er et svært populært tiltak. Bare i 2013 samlet idrettslagene inn nærmere 100 000 mobiler eller rundt 20 tonn mobiler!

Har du en gammel mobil liggende, er en av  mulighetene for resirkulering å kontakte nærmeste idrettslag som er med i innsamlingen. Startskuddet for 2014 går nå i begynnelsen av februar. Oversikt over idrettslag som deltar vil bli lagt ut på websidene til Norges Idrettsforbund en av de nærmeste dagene. Se oversikt

De brukte mobiltelefonene blir enten resirkulert og materialgjenvunnet, eller restaurert og videresolgt i velfungerende bruktmarkeder i Asia.

Mobilen din er sikker uansett

Mobiler som samles inn av idrettslag blir lagt i spesiallagde innsamlingsposer som ikke kan åpnes igjen. Mobilene blir tilbakesatt til fabrikkoppsett (factory reset) og håndtert i en sikker verdikjede. For bedrifter, som ofte har sensitiv informasjon på sine smarttelefoner, tilbyr Telenor en egen returordning med sikre transportløsninger frem til resirkuleringsbedriften samt dokumentasjon på slettingen.. Mer informasjon til bedrifter som ønsker mobilretur finner du på www.telenor.no/gjenbruk.

Du kan da velge mellom forskjellige landsdekkende, sikre transportløsninger, og få låsbare beholdere. Detaljene bestemmer du sammen med Telenor. Sletteprosessen for mobilene blir dokumentert på IMEI-nivå for hver enkelt mobil (IMEI er mobilens unike identifikasjonsnummer).

Slik gjør du

Alternativ 1

For alle: Kontakt ditt nærmeste idrettslag som er med i ordningen ”brukt mobil nye muligheter” hvis du ikke har spesielle behov for dokumentert sletting eller sikker transport. Se oversikt over idrettslagene her

Alternativ 2

For bedrifter: Ring din faste kontaktperson hos Telenor eller fyll ut skjemaet på denne siden og få et uforpliktende tilbud på dine mobiler. Spørsmål kan også rettes til mobilretur@telenor.com.

I tillegg kan du også velge å levere inn din gamle mobil i en Telenorbutikk eller sende i posten med spesiallagde poser som du kan bestille på www.telenor.no/gjenbruk. Etter noen dager har du en enkel og ferdig frankert konvolutt i posten.