Fakta

 • Mobilt Bredbåndsrutere har langt bedre antenner enn mobiler.
 • 95 % av befolkningen har 3G-dekning fra Telenor.
 • Over 50 % har 4G-dekning.
 • I 2015 vil 9 av 10 ha 4G-dekning.

Del artikkelen:

For streaming av nett-tv gjelder det samme prinsippet som for deltakerne i Sotsji: de beste opplevelsene får du med det beste utstyret. Her er OL-surfernes beste smøretips.

Kraftigere antenne = bedre dekning

Streaming på mobil fungerer fint hvis du har støtte for 4G, og synes det er greit med liten skjerm. Men den aller beste opplevelsen får du med en ruter eller miniruter for Mobilt Bredbånd. Da kan du se OL både på nettbrett og PC, og flere enheter kan kobles til den samme ruteren. Rutere for Mobilt Bredbånd har bedre antenne enn en vanlig mobiltelefon, og gir deg derfor bedre dekning.

Telenor tilbyr to forskjellige rutere for Mobilt Bredbånd. En liten og nett 4G Miniruter som opptil 10 enheter kan koble seg til, og en kraftig Mobilt Bredbåndsruter som opptil 20 enheter kan koble seg til. Sistnevnte har en ekstra sterk antenne.

Her slipper du ledningsvirvar og installering av programvare – alt ruterne trenger er strøm, og du er klar for å se Aksel Lund Svindal kjempe om førsteplassen på pallen.

Se ruterne i Telenors nettbutikk 

 Miniruter_best-i-test3

Miniruteren til Telenor har ca. 10 timers batteritid når den er fulladet. Opptil 10 enheter kan kobles til den samtidig.

4G-ruter_m-antenne

Ekstra kraftig antenne: Denne ruteren gir deg ekstra god dekning. Opptil 20 enheter kan kobles til samtidig.

Hva slags abonnement trenger jeg?

Ruterne kan enten knyttes til ditt eksisterende mobilabonnement eller du kan velge et frittstående Mobilt Bredbånds-abonnement. Følgende gir deg en pekepinn om dataforbruk ved streaming (nøyaktig forbruk avhenger av dekning, hastighet og utstyr). Skulle du plutselig gå tom for data kan du også bestille ekstra datapakker via SMS. 

 • 1 GB – ca. 2-3 timer web-TV eller 1,5 timer film 
 • 5 GB – ca. 12 timer web-TV eller 7,5 timer film
 • 15 GB – ca. 27 timer web-TV eller 23 timer film
 • 35 GB – ca. 77 timer web-TV eller 53 timer film

Les mer om Telenors mobil- og dataabonnement
Les mer om ekstra data via SMS
4G-mobiler for bedriftskunder

Tenk på plasseringen av ruteren

Terrengforhold og vegger kan påvirke dekningen for ditt mobile bredbånd. Det kan derfor være lurt å teste flere steder du kan plassere ruteren. Selv små variasjoner kan ha innvirkning på dekningen. Befinner du deg innendørs er det sannsynligvis best dekning i nærheten av et vindu, og har du flere etasjer trives ruteren antakelig best i høyden.

Oppgraderinger i mobilnettet

De siste årene har Telenor gjort store oppgraderinger i mobilnettet, og dette arbeidet fortsetter i 2014. 4G-utbyggingen pågår for fullt, og samtidig oppgraderes 3G-nettet over hele landet.

– Telenor bygger i svært raskt tempo ut kapasitet og dekning på 3G-nettet, og har allerede 4G-dekning på mange vinterferiesteder. Vi vet dette er viktig for kundene og vi bygger ut så raskt vi klarer. Allerede er 25-30 vintersportssteder oppe med 4G-dekning, og veldig mange steder har 3G-dekning, forteller Ole Andreas Ræstad, Marketing Manager hos Telenor Mobile.

Les mer om dekning og utbygging av mobilnettet

Full fart i alpene

Skal du til alpene i vinterferien? Telenor har nå inngått sin første 4G-roamingavtale, med Swisscom i Sveits. Dette vil gi kunder med 4G-utstyr fra Telenor, 4G-dekning i Sveits.

Fakta

 • Mobilt Bredbåndsrutere har langt bedre antenner enn mobiler.
 • 95 % av befolkningen har 3G-dekning fra Telenor.
 • Over 50 % har 4G-dekning.
 • I 2015 vil 9 av 10 ha 4G-dekning.