Rigget for suksess hos verdens største oljeselskaper

Den norske suksessbedriften APIteq hjelper oljeselskaper med å spare millioner av dollar. Selv sparer de tid og penger med Telenor Office 365.

Fakta

 • APIteq: lager høyoppløselige 360° panoramaguider som sparer olje- og energibransjen for millioner av dollar i sparte reisekostnader, og kortere og mer effektiv planlegging.
 • Telenor Office 365: Office-pakken som månedsabonnement, tilgjengelig fra en hvilken som helst maskin. Inkluderer bl.a. lagringsplass i nettskyen, oppdateringer, egen brukersupport, og lar deg bruke PC og nettbrett som mobil.

Del artikkelen:

– Telenor Office 365 er en veldig ryddig løsning for oss som sitter såpass spredt. Alt du trenger er internettilkobling, enten du er på kontoret i Houston eller en internettkafé i Mexico, sier IT- og teknologisjef Per-Erik Kristiansen.

APIteq fotograferer oljerigger og andre installasjoner ned til hver minste skrue, og produserer høyoppløselige 360-graders panoramaguider. Fra en hvilken som helst PC uten krav til software, kan brukerne deretter se hele installasjonen i detalj.

– I stedet for å fly ingeniører og andre ansatte ut til oljeriggen, kan de sitte på land tusenvis av mil unna og planlegge vedlikehold, inspeksjoner og utskiftninger, med nøyaktig målinger. Her er det mye penger å spare, forteller IT-sjefen.

bilde_api

En avansert versjon av Google Street View. Se demo av løsningen


Telenors integrasjon med tale var viktig for oss, da vi bruker mye telefon.

– Per-Erik Kristiansen, IT- og teknologiansvarlig i APIteq

I forbindelse med oppgraderingen av Statoil Oseberg B 2030-riggen sparte for eksempel Aker Solutions 10 prosent av planleggingstiden og 4,2 millioner dollar på færre offshore-reiser. Ikke rart giganter som BP, Petrobras, Shell og Saudi Aramco har tegnet seg på kundelisten. 

For APIteq var valget av Telenor Office 365 like selvfølgelig.

Telenors integrasjon med tale viktig

”See Everything – From Everywhere” er slagordet til APIteq. Det passer nesten like bra på Telenor Office 365 med panoramautsikt til bedriftens dokumenter. 

– For de ansatte betyr Telenor Office 365 at de når som helst kan få tilgang til dokumenter og bilder, og kommunisere med hverandre, enten de befinner seg på en oljerigg utenfor Brasil eller på hovedkontoret på Straume, sier Kristiansen. – Det er veldig fleksibelt, og gjør både jobbing og samarbeid enklere. 

PEK

IT- og teknologiansvarlig Per-Erik Kristiansen i APIteq.

– I tillegg var Telenors integrasjon med tale viktig for oss, da vi bruker mye telefon, forteller Kristiansen.

Telenor har integrert telefoni i Office 365. Det betyr at du kan motta innkommende samtaler til mobilnummeret ditt både på PC, mobil og nettbrett, og du kan ringe ut igjen fra de samme enhetene. Personene du ringer vil bare se ditt vanlige mobilnummer.

Bruker du PC-en til å ringe eller besvare samtaler når du er i utlandet, unngår du dermed roamingkostnader. 

– Her er det betydelige beløp å spare, presiserer Kristiansen, i tillegg til at det er praktisk.

Ryddig og kostnadseffektivt

Foruten tilgjengelighet og reduserte roamingkostnader er det flere andre fordeler som gjør livet lysere for IT-sjefen. 

– Med Telenor Office 365 slipper jeg å bruke tid på lisenser og administrasjon. Det er ikke det som er kjernevirksomheten vår! utbryter Kristiansen. 

– Jeg slipper å tenke på back-up og oppdateringer, og løsningen er veldig lettvint å håndtere. Det er enkelt å legge til nye brukere, og hvis en ansatt slutter behøver vi ikke betale lisens for et helt år. I tillegg er prisen gunstig. 

– Det er i det hele tatt veldig, veldig greit å slippe å forholde seg til alt det administrative, og i stedet fokusere på businessen. Faktisk har det gått så knirkefritt hittil at jeg ikke har rukket å gi de ansatte nummeret til den dedikerte brukersupporten til Telenor.

Kripos, subsea og Saudi-Arabia

Neste bruker i nettverket blir en ny representant i Abu Dhabi i Saudi-Arabia. Det er ikke utenkelig at flere nye ansatte vil følge i nær fremtid. 

APIteq er en innovativ bedrift i vekst, og ser stadig på flere bruksområder for løsningen. Blant annet utredes potensielle bruksområder for Kripos, og selskapet er i ferd med å teste ut en 3D-skanner på en Shell-installasjon i New Orleans. I tillegg utvikles en løsning for subsea-installasjoner. Man kan trygt si at den lille norske bedriften er i ferd med å gjøre det stort internasjonalt. Og Telenor Office 365 er en naturlig del av reisen.

 

Fakta om APIteq

 • 2005: Etablert i Stavanger med navnet ActionPhoto 
 • 2006: Ledende på virtuelle løsninger for hotellbransjen
 • 2007: Lanserer den første 360° panoramaguiden for olje- og energibransjen
 • 2008: Nominert til ONS Innovasjonspris (samt i 2010 og 2012)
 • 2009: Gaselle-bedrift (samt i 2010)
 • 2010: Lanserer ny løsning med integrert video og WalkIT
 • 2012: Skifter navn til APIteq og tegner rammeavtale med BP i Texas
 • 2014: Foreløpig 13 ansatte på Straume, Houston og Rio de Janeiro. Åpner nytt kontor i Abu Dhabi i løpet av året. Bruker Large-versjonen av Telenor Office 365 med integrert tale (Lync Online) siden 2013 for alle ansatte.

 

Fakta om Telenor Office 365

 • Office-pakken som månedsabonnement i stedet for årlig lisens
 • Priser fra kr 99/mnd til 269/mnd per ansatt

Følgende er inkludert (avhengig av type abonnement):

 • 25 GB sikker lagringsplass i nettskyen per ansatt
 • E-postløsning med 50 GB per ansatt og kalenderdeling
 • Automatisk back-up, drift og vedlikehold
 • Automatiske oppdateringer av Office-programmene (alltid nyeste versjoner av Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access og Publisher)
 • SharePoint (Microsofts løsning for dokumentdeling og samarbeid online)
 • Integrasjon med tale i Lync Online – som bl.a. betyr at du kan motta samtaler til ditt mobilnummer på PC, mobil og nettbrett, og ringe til mobil og fasttelefon fra PC
 • Videokonferanser i HD for mobil, nettbrett og PC
 • Office-programmene og dokumentene er tilgjengelige fra en hvilken som helst maskin med internettilkobling
 • Hver bruker kan også installere Office-pakken lokalt på 5 forskjellige enheter
 • Egen supporttjeneste for de ansatte

Telenor kan i tillegg hjelpe bedriften din med å migrere fra nåværende løsning.

Fakta

 • APIteq: lager høyoppløselige 360° panoramaguider som sparer olje- og energibransjen for millioner av dollar i sparte reisekostnader, og kortere og mer effektiv planlegging.
 • Telenor Office 365: Office-pakken som månedsabonnement, tilgjengelig fra en hvilken som helst maskin. Inkluderer bl.a. lagringsplass i nettskyen, oppdateringer, egen brukersupport, og lar deg bruke PC og nettbrett som mobil.